Monday, April 06, 2015

Happy birthday !

☺️Assalamualaikum ! yo ! 

Happy birthday to me 
Happy birthday to me
Happy birthday to Izzah 
Happy birthday to me ! YeayπŸŽ‰πŸŽ‰

Sanah helwah ya ukhti
Sanah helwah ya ukhti
Sanah helwah sanah helwah
Sanah helwah ya ukhti🎁🎁

Allah selamatkan saya
Allah selamatkan saya
Allah selamatkan Izzah Isa
Allah selamatkan saya ! 🎀🎀

Alhamdulillah , Allah bagi aku peluang lagi untuk menghirup udara segar di bumi yang penuh barakah ini .
Walaupun tahun ni sambut tanpa kek, tanpa kawan tapi takpelah .
Asal aku sembuh sesembuhnya ! 
Izzah tak boleh makan kek . 🍰 Hmmmm

Hadiah birthday saya hanyalah cuti mc lagi seminggu . Oh my! 
Ai dah rindu kawankawan niiiiii~

Oleh itu, doakan saya sihat sejahtera
Doakan saya sihat sentiasa
Doakan saya bahagia
Doakan saya berjaya dunia akhirat
Doakan saya jadi orang hebat ! Yahhh!πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Terima kasih 😘😘😘



Taktau nak tulis gapo

Saturday, April 04, 2015

Bisul

Assalamualaikum .

Huish, berkepuk (ada ke istilah ni?) hapuk dekat blog ni...
Actually, aku dah seminggu ni tak menghadirkan diri ke sekolah .
Aippp. bukan sebab ponteng eh .
Tapi sebab tuuuu tajuk tu. tajuk tu . Bisul

Bisul.Bisul.Bisul

Aku sebut macam biasa je.
Tapi perit sayangggg ~

Seksa aku menahan sejak hari Khamis sebelum April tu.
Tak ingat tarikhh . sorry ma.
Puas air mata mengalir .
Because i thougt it just bisul biasa .
So, i buat dunno je laaa.
Kemuncak dia hari Jumaat Sabtu di mana berlangsungnya Tamrin kami.
Petang Jumaat tu memang aku tak tahan . I decided not to go to Masjid for Tamrin program.
Tapi, malam tu aku gagahkan jugak diri aku pergi .
Sempat lah dengar ceramah tentang aqidah dari seorang ex-smap .
Atleast, my time tak terbuang macam petang tu .
Sabtu esoknya, aku gagahkan diri pergi jugak. Tapi aku tak join lah explore race tu.
Aku tidur je . peh.... tidur je kerja .
Malam tu kemuncak untuk kemuncak. Aku tak tahan . Nak balik jugakkk hahaa
So, Fatin tolong callkan warden tanya condition aku ni boleh balik tak?
Bla warden bagi, aku kerah Fatin lagi untuk call rumah .
Esoknya, kakak aku awal pagi hang dia sampai .
Aku tak pack lagi . Lantaklah . capai apa ada balik .
Jalan pun kengkang . Hesh

K. Tamat cerita bosan akuuu ~

Petang tu pergi klinik . Klinik suruh refer hospital.
Tapi, aku tak pergi hospital .
Aku pergi Klinik Mesra !
Mesra sungguh klinik tu .
"KLINIK DEWASA , KANAK-KANAK DAN SURGERI"
kan Mesra kan ?

Isnin tu jugak bisul aku kena operate .
Pedih awak . Perit .
Habis Air Mata Sayaa .
Now, hari-hari dressing .
Dressing pun air mata aku keluar . Kau bayang macam mana aku operate ?
Tersedu-sedan hang !

Aku mohon jasa baik kalian untuk mendoakan kesejahteraan hamba . Doakan kesembuhan hamba . Doakan daging cepat tumbuhh .
Doakan hamba cepat boleh belajar dekat sekolah . Nak exam woi ~~

Oh My result before this, okeylah . Tak ada fail . Tapi ada satu D .
Tu pun aku dah sedih tahap gaban . Hmmm .

p/s: SAYA MENANG GIVEAWAY BY AISYAH BADRULHISHAM AND I'M EXCITED ! BIRTHDAY GIFT LAH NI

Heheheee kbai . Banyak melalut dah ni