Thursday, February 02, 2017

Bingung

Assalamualaikum and hai.
Bingung?
Yas, Izzah memang sangat bingung.

Haritu, i attend a seminar nearby my place.
The title ? Hala Tuju selepas SPM, panduan mengisi UPU dan lain lain.
and ayah daftarkan izzah dalam satu program kursus kemahiran ni.
First-first, tak nak pun. But fikir balik, Why not i join. Tak rugi.

Sampai hari esoknya nak daftar, my family discuss this matter seriously.
Izzah dengar je dari dalam bilik. Well, i memang malas sikit bab bab bincang macam tu.
They thought that programme is useless to me as I'm not into any "bisnes" and computer things because that programme included that course.

Sebab izzah dah packing bagai semua sebab esoknya daftar, I cried. Cried huuu.
Why? because I malu la, dah cakap dengan pegawai dekat kolej tu yang i akan daftar.
But end up, tak daftar pun. Byebye macam tu je la.

Ok tutup cerita pasal tu.

Bingung? Apa yang izzah bingung?
Hmm

Actually, I didn't have any idea about my future.
When my mum asked what i want to be, I'm speechless.
"Aku nak jadi apa?"
"Aku nak ambik course apa kat uni?"
"Betul ke aku nak ambik dentist?"
"Result aku nanti, layak ke untuk dentist?"
"Sanggup ke?"

bla bla bla

Those are the common things that appeared in my mind.
I just can't choose.
I don't know where should i go.
NO GOALS. yeah that the simple words to describe what i am right now.

L in love. But I'm DILEMMA

My friends ada je yang always send kat whatsapp tentang hala tuju, pilihan course in future.
But i can't make my own decision. Too hard. idk why.

Doakan Izzah jumpa course yang sesuai dengannya.
InsyaaAllah, Izzah nak ambil asasi. I need to struggle!
Cuma bingung,

Pergigian?
Sains Perubatan?
Sains Komputer?

Ya Allah... tolong aku.

If you guys have some solution to this, please share with me.

Izzah Isa ❤

Twitter/Instagram :  @chizahchii | @chizahchii
For kpoppers only : @byisquare


No comments:

Post a Comment

Guna bahasa elok , okey ?