Sunday, February 12, 2017

[KPOP] Soulmatekshop 1st Mini Giveaway


Assalamualaikum and hai.
Hari ni Izzah nak promote satu giveaway yang soulmatekshop ni buat.
So, for those yang into kpop or lebih spesifik, INSPIRIT tapi masih belum ada album Infinite F ni, jom lah join.

ig shop ni baru lagi. Diusahakan oleh one of my friend.
Jom lah support! tehee...

Oh,giveaway ni dijalankan di instagram tau.
So, korang kena join through your instagram :)
Kalau ramai ramai join, mungkin prize akan tambah lagi.

Mari pakat pakat ajak kawan kawan korang join tau!

(MALAYSIAN ONLY)
For Infinite L's upcoming birthday, We will be giving away our Infinite F japanese extra album!
RULES :
🍓Follow @soulmatekshop
🍓Repost this picture once only.
🍓Use hashtag #soulmatekshop1stga #kpopgiveaway #kpopgiveawaymalaysia.
🍓Tag us and 3 of your friends and encourage them to join too! . We want to see INSPIRIT! (as one of the admins is an Inspirit 🙊)
🍓Comment "done" and we will like your comment to confirm your participation.
🌞BE ACTIVE pls .

Giveaway will end 13th March (L's birthday). Winner will pick randomly.
If many participants, maybe we will add more prizes.
Do support us! 

klik untuk join. SELAMAT MENCUBA! 

Izzah Isa ❤

Twitter/Instagram :  @chizahchii | @chizahchii
For kpoppers only : @byisquare

Pencarian Bloglist Mac 2017 by FWS


Assalamualaikum and hai :)
I'm back and joined Pencarian Bloglist Mac 2017 by FWS.
Jom join :)

klik banner untuk join!
Okey mari mari mari....

Izzah Isa ❤

Twitter/Instagram :  @chizahchii | @chizahchii
For kpoppers only : @byisquare


Sunday, February 05, 2017

Giveaway : Happy Birthday Aireen!


Assalamualaikun and hai! 
Izzah baru balik dari kampung. 
Well,  kenduri kahwin.  Biasalah. 

Haritu blogwalking and ternampak satu post tentang giveaway. 
Why not i try kan? 

Alhamdulillah, saya dah ikut semua syarat yg dikemukakan. 
Cuma saya tak faham yg no.10.
Letak dalam bloglist?  Saya takde bloglist. 
Do inform me ye kalau ada penyelesaian. 
Almaklumlah baru buat comeback 😂
*okey dah tahu hehe* 

So,  goodluck kepada semua yang join terutamanuya diri saya ni haha
Terima kasih kepada penganjur dan sponsors. 
Really appreciate it. 

KLIK BANNER UNTUK JOIN

SENARAI HADIAH YANG MENARIK DARIPADA ELSA & PARA SPONSOR UNTUK ANDA MENANGI!

Nature Republic Essence x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Bloglist selama 3 bulan x 5 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

Review Blog & Bloglist selama 2 bulan x 2 pemenang

5. Junzie
Topup RM 30 x 2 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

7. Sarah
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

8. Syaz
Topup RM 5 x 2 pemenang

9. Liyana
Review Blog & Igshop (jika ada, sponsor akan review igshop anda di instagram beliau) x 3 pemenang

Topup RM 10 x 2 pemenang

11. Farrah
Topup RM 5 x 2 pemenang

Bantal Burung Hantu x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Dreamcatchers x 2 pemenang

17. HADIAH MISTERI DARI ELSA x 1 PEMENANG

Jika penyertaan kurang daripada bilangan seperti yang dicari, kemungkinan seorang pemenang boleh menang banyak hadiah. Siapa tahu kan hehe. AYUH PAKAT RAMAI RAMAI UNTUK JOIN! KLIK BANNER

Izzah Isa ❤

Twitter/Instagram :  @chizahchii | @chizahchii
For kpoppers only : @byisquare


Thursday, February 02, 2017

Bingung

Assalamualaikum and hai.
Bingung?
Yas, Izzah memang sangat bingung.

Haritu, i attend a seminar nearby my place.
The title ? Hala Tuju selepas SPM, panduan mengisi UPU dan lain lain.
and ayah daftarkan izzah dalam satu program kursus kemahiran ni.
First-first, tak nak pun. But fikir balik, Why not i join. Tak rugi.

Sampai hari esoknya nak daftar, my family discuss this matter seriously.
Izzah dengar je dari dalam bilik. Well, i memang malas sikit bab bab bincang macam tu.
They thought that programme is useless to me as I'm not into any "bisnes" and computer things because that programme included that course.

Sebab izzah dah packing bagai semua sebab esoknya daftar, I cried. Cried huuu.
Why? because I malu la, dah cakap dengan pegawai dekat kolej tu yang i akan daftar.
But end up, tak daftar pun. Byebye macam tu je la.

Ok tutup cerita pasal tu.

Bingung? Apa yang izzah bingung?
Hmm

Actually, I didn't have any idea about my future.
When my mum asked what i want to be, I'm speechless.
"Aku nak jadi apa?"
"Aku nak ambik course apa kat uni?"
"Betul ke aku nak ambik dentist?"
"Result aku nanti, layak ke untuk dentist?"
"Sanggup ke?"

bla bla bla

Those are the common things that appeared in my mind.
I just can't choose.
I don't know where should i go.
NO GOALS. yeah that the simple words to describe what i am right now.

L in love. But I'm DILEMMA

My friends ada je yang always send kat whatsapp tentang hala tuju, pilihan course in future.
But i can't make my own decision. Too hard. idk why.

Doakan Izzah jumpa course yang sesuai dengannya.
InsyaaAllah, Izzah nak ambil asasi. I need to struggle!
Cuma bingung,

Pergigian?
Sains Perubatan?
Sains Komputer?

Ya Allah... tolong aku.

If you guys have some solution to this, please share with me.

Izzah Isa ❤

Twitter/Instagram :  @chizahchii | @chizahchii
For kpoppers only : @byisquare


Monday, January 30, 2017

Making a comeback

Firstly,  Assalamualaikum and hai!
Today I'm making a comeback. Yes comeback!
BTS pun nak comeback.  Aku pun nak 😂
Infinite bila nak comeback ni haha

I don't think there's people who read my blog nowadays but it's okay.
It's been more than a year i didn't update anything.
Because at that time,  i didn't have my own phone or laptop to keep updating.
And you know what,  I was graduating from high school!  Yeay Alhamdulillah.
For the SPM result?  I didn't expect too much but I hope my result could give me a place in the university for me to further my study.

Untuk masa cuti ni,  izzah masih belum pergi mana mana tempat menarik.  Hmm
Siapa nak bawak?
I love to travel but because of masa,  duit semuanya terhalang.
InsyaaAllah,  dah besar nanti,  rezeki murah InsyaaAllah kita menjelajah bermusafir menghayati keindahan dunia ni.

Will post a random post soon.
Let's be friend?  Haha
Aku pemalu sebenarnya dalam dunia realiti.

Keep in touch,
Izzah Isa ❤

Twitter/Instagram :  @chizahchii | @chizahchii
For kpoppers only : @byisquare