Saturday, January 10, 2015

Lama tapi sekejap

Assalamualaikum .

Ahad , hari istimewa kut.
Ahad , hari bermulanya rutin harian baru .
Ahad , hari balik asrama woii .
Ahad , berapa haribulan?

11/1/2015 .

Sekejap je dah nak start sekolah kan.
Haritu masa TPM umum sekolah tangguh, fuh hepi menggunung sampai lupa yang seminggu tu pejam celik pejam celik takdelah lama mana .
Buktinya, ahad ni dah kena balik asrama . Isnin, start sekolah . Fuhh! 
Are you ready, guys? Aku? Mestilah tak tapi terpaksa mereadykan diri sendiri jelahh. Hahaa .

So, start sekolah nanti. Tanamkan semangat belajar kita balik setelah hampir 2 bulan kita cuti.
2 bulan kau . 2 bulan, nampak lama . Memang lama . Tapi rasa sekejap je. 
Sebab manusia , bukan senang nak puas kan? Kalau boleh harihari nak cuti kan? 
Tapi, kita still ada tanggungjawab . Tanggungjawab sebagai pelajar . Tanggungjawab sebagai Muslim. 
MENUNTUT ILMU . Ya ! Menuntut ilmu . 

"Tuntutlah ilmu
Kerana Allah
Satu kewajipan 
Setiap insan

Sudah tertera 
Di dalam Quran
Hadis ditatang
Sunnah dijulang"

Tibatiba teringat nasyid ni time sekolah rendah dulu . Hehe .





Update post ni in action je ni. Hehe
InsyaaAllah, next entry about ilmu .
I'll try to search about 'ilmu' from other sources .
Sharing is caring kan :) 
Walau bukan aku yang menulis sendiri , tapi aku berkongsi .
Taknak lah untung sendiri . Kita untung sama-sama , okay ? :))


Hi School Love On xD 

4 comments:

  1. ush bagus post ni! kena sangat dengan perasaan remaja yg sumpah tgh malas time ni lol xP

    ReplyDelete

Guna bahasa elok , okey ?