Monday, January 05, 2015

Hoya Blue Control Lens | New Kaca Mata wehuu

Assalamualaikum :D


cr : http://www.bluecontrol.eu/en/home/
Memandangkan aku ni seorang yang rabun .
Aku rabun tak adalah lama mana . Hahaaa. sejak form 1 je.
Sekarang form 3 4 .
So, beberapa minggu yang lepas . Erm, seminggu before result pt3 tak silap, aku pun pergilah buat kaca mata mata . Ceh kaca mata kauu
Hal ini kerana, spec lama aku tu dah rasa macam tak selesa nak pakai plus dah senget sikit sebab dulu aku pernah terpijak . Ganasnya aku
Kakak aku nak buat spec, so aku pun tumpang sekaki .

Sampai kedai kaca mata tu pun, aku masuk lah dengan mata melilau-lilau tengok spec yang cantik-cantik. Lastlast, ambil yang biasa je. Hehe. 
Aku nak try pakai jenis plastic + full frame . Nerdnya mukaaa
Check power, Alhamdulillah. power turun dengan cemerlang. Tinggal 100 je .
Senyuman bangga terserlah sangat time tu tauuu .
TAPI, "dik, silau awak naik mendadak la. Selalu tengok gadget eh?"
Aku hanya mampu sengih je la. Sebab memang betul pun apa kakak tu cakap.
p/s: Kakak tu friendly sangat. Siap ingat kakak aku yang dekat Ireland lagi sbb kakak aku tu pelanggan tetap dia. Hehe.

So, bincanglah tentang jenis jenis cermin ni. Akak tu cadangkan aku ambil Hoya Blue Control Lens ni yang mana dapat :

  • Meneutralkan cahaya biru
  • Membantu mengurangkan stress otot mata 
  • Penglihatan lebih jelas semasa menggunakan bahan elektronik dalam keadaan gelap


cr: Google Images
Untuk korang korang yang rabun dan selalu menghadap laptop, phone memalam buta atas katil before tidur, yang suka main games semua tu, boleh lah try buat spec dengan lens ni . So far aku pakai sekarang ni, mata selesa je. Tak penat serious!
Aku ni dahlah jenis tak suka pakai spec , tapi dengan lens ni aku rasa selesa sangat. Hehee. Atas nasihat akak tu, aku pun selalu pakai sekarang.
Takmo silau naik lagi. Silau bahaya woo. Oh lagi satu, lens dia ni macam ada birubiru sikit. Comel kan? hehee.

Nah, belanja selfie konon.
Oh, spec ni memang lah tak nampak lens biru sebab dah filter centu kan.


*tangan ke bahu , mata ke atas*



Fakta : Hoya juga merupakan stage name Lee HoWon (Infinite) - Heheee


6 comments:

  1. Wah, sikitnya power mata awak. Saya punya haih macam orang2 tua ja haa.. Menyesal tak pakai spec awal2 dulu sebab power naik gila2 bila tak pakai.. Huhu... Macam mana awak turunkan power tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm , takde tips la pulak . hahaaa.
      selalu makan timun je la yg pasti . sbb tak suka carrot sangat . heee
      tapi yg pasti jgn bagi mata penat sangat bila tak pakai spec

      Delete
  2. sis start rabun since tahun lepas. hmmmm

    ReplyDelete
  3. Zah 100 je?! camne bleh turun? aku ni dah 350! pe kejadah nya ni! ok serious first2 tgk title ingat nak cerita pasal Infinite Hoya XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoya pun boleh.... Hahaaa. Aku setia bersama Myungyeol ceh >.<

      Yep, 100 . Aku pun tak cayaa weh :D
      tapi silau naik. hish

      Delete

Guna bahasa elok , okey ?