Friday, January 02, 2015

2/1/2015

Assalamualaikum

FIRST POST 2015 ^_^

Alhamdulillah, kita mula melangkah ke tahun yang baru.
Reflect balik apa yang terjadi pada 2014 .
Jadikan semuanya ibrah untuk tahun 2015 ini .
Aku manusia juga, aku banyak juga salah. Aku banyak silap. Aku khilaf.
Aku cuma manusia biasa.
2015 ni, aku cuba untuk perbaiki segala kelemahan aku.

Azam aku ? Perlu ke bagitahu. Tak perlu kot. 
Bila semua dah tahu azam aku, nanti bila tiba masa aku terlupa or tak buat benda tu, mesti diorang persoalkan. 
"Kata azam tahun ni bla bla bla~"
So, better aku sorang je tahu azam aku untuk tahun ini dan tahun mendatang.




Antara perkara yang aku belajar masa 2014 ialah :

1.

' Tak semua kawan yang kau anggap kawan baik anggap kau kawan baik '

faham ? Related lah juga dengan post kedua aku dulu : sini
tapi, ni compicated sikit . Aku sendiri tak tahu nak terangkannya dalam bentuk lisan, apatah lagi penulisan.

2.

' Down tu menyakitkan. Sekali kau down hanya sebab markah peperiksaan, susah untuk kau bangun balik tanpa bantuan kawan-kawan kau '

Ya, dulu aku pernah down sangat-sangat . 
Sebab markah trial aku yang agak teruk . 3 out of 7 A .
Bila orang tanya markah je, mata aku panas, berair.
Hari-hari aku cuma fikir markah aku je. Sampai kadang-kadang termenung dan rasa nak nangis.
Then, some of kawan aku try untuk bagi kata-kata semangat, 
And thanks to them, Aku jadi diri aku balik.
Aku start untuk bangun balik eventho perangai biasa aku tu tak boleh hilang .
Which is , 'malas study' . TBH, dari sekolah rendah, aku memang malas belajar.
Okey dah, tutup cerita pasal down. 
Ibrahnya, JANGAN DOWN TAU :)

Jap Jap, kenapa aku cerita semua semua ni kat sini ?
Sebab, aku nak kita sama-sama reflect balik apa yang dah jadi masa tahun lepas untuk kita jadikan ibrah pada masa akan datang.
Arasso ?


p/s : Sekarang dah Maghrib, officially 12 Rabi'ulAwal la kan ?
Salam MaulidurRasul :)


__________________________________________



Siapa yang baca post ni, aku nak tanya.
Salah ke aku minat kpop ?
Aku tak puja diorang pun . Aku just puji.
Aku tak agungkan diorang pun . Aku just minat .
Anyone nak bagi pendapat , dipersilakan.
Cuma tolonglah guna perkataan yang baik.
Aku manusia biasa . Ada perasaan .
Aku benci dekat orang-orang yang bash ni.



4 comments:

  1. Boleh minat tapi kene minat everyday girls day heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cis , fikir tak tahu ah ni siapa ?
      girls day tak habis habiss

      Delete
  2. Hehe kau buat dunno jeww be yourself lahh and gud luck jadik pra senior kahkahkah

    ReplyDelete
  3. pra senior ? pun bolehh . baiklah baiklah anon . hahaa

    ReplyDelete

Guna bahasa elok , okey ?