Monday, December 22, 2014

PT3 ?

Assalamualaikum :)

Debar Debar Jantung Dup Dap Dup .
22 Disember 2014 .
Tarikh official keluarnya keputusan pt3 yang pertama .
Aku dah ambil dah kertas result pt3 aku . Alhamdulillah .
45 minutes journey hanya untuk ambil kertas tu. Kau tahu tak betapa debarnya aku.
Alhamdulillah, my parents faham keadaan kita.
Tak rasa kecewa sangat walaupun anaknya tak dapat straight As.

Jangan sedih for those yang tak dapat Straight As , sebab kita sama .
Bukan nak bangga tak dapat straight As, tapi itulah usaha kita.
Tak dinafikan, gredding tahun ni agak tinggi . 80++ baru A .
Tapi itulah gredding yang dari dulu sekolah kita guna untuk nilai kita, kan ?
So, Redha , okay !

Aku pun awal awal macam pertikaikan kenapa gred tak turun ? 
Kenapa 80++ baru A ? Kenapa ni ? Kenapa tu ?
Tapi bila aku fikir balik, dah takdir . Nak tukar pun tak boleh , kan ?
Apa kita boleh buat? Usaha lagi ke arah 11A+ SPM pulak .

For those yang straight As (11A or 10A)
Tahniah dear~
Join kitorg ke arah 11A+ SPM jom . Hahaaa .
Form 4 Form 5 lebih mencabar duh . 
Ajar kitorang apa yang kitorang lemah . 

Alhamdulillah Syukur Syukur Alhamdulillah .
Sekolah aku, Sekolah Menengah Agama Persekutuan Kajang .
Straight As , 35 orang .
Congratulations korang !
Yg 10A 1B pun 35 orang .
Congratulations jugak !
Sayangg semuaaa .
SPM nanti kita bagi gempak okayy .
11A+ . Go Go GAM ! #GGGAM

Untuk semua pelajar tingkatan tiga ~
Apapun keputusan kita, kita kena bersyukur .
Atleast kita better than orang lain kan ? :)
Jangan rasa down . sebab down tu sangat menyakitkan .
Cukuplah aku pernah down dulu time trial .
Kau ingat senang nak bangun balik ?
Terima kasih dekat kawan2 yang banyak sedarkan aku time tu.
uishhhh . past is past , tak nak ingat dah >.<

TAHNIAH UNTUK SEMUA . 
Kita tempuhi zaman form 4 dan form 5 kita dengan semangat yang baruuuuu !
1216-Fighting !



Ni video batch masa jamuan haritu . 
Generasi Amirul Mukminin, kita dah buat yang terbaik kan :)

6 comments:

  1. wahh ramai giler straight A's! haha tahniah tahniah! ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah :)

      walau tak termasuk dalam salah seorang tu . hahaaa

      Delete
  2. ramai nye straight As,,tahniah tahniah..aku tak tahu lagi keputusan aku aoe cuz aku tak amik lagi.. boleh semak on9 tak?

    ReplyDelete
  3. online , aku rasa macam mcm tak je . sbb exam ni under sekolah , so kena ambik kat sekolah .

    ReplyDelete
  4. hoho bangganya akak jd akak dorm awak..... huhuhu walaupun akak x buat pape... asyik mengacau awak je.... btw, tahniahhh!!!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasihhhh akak 😊😊😊
      Tapi saya tak straight. Hmmmmm

      Delete

Guna bahasa elok , okey ?